« - »

L’alcade Recoder confirma que som ciutadans de Segona

Lunes, 15 de diciembre de 2008

L’alcalde Recoder confirma que som ciutadans de Segona.

Als propietaris de Torre Negra mai se’ns ha ofert cap compensació contemplant els nostres drets.

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha fet unes declaracions a un diari barceloní en les quals assegura, entre d’altres coses, que han sigut contundents a l’hora d’evitar l’edificabilitat al Parc de Collserola “i no simplement amb un canvi de qualificació – un procés llarg i farragós, com s’ha demostrat clarament al cas de Torre Negra – sinó oferint edificabilitat en altres punts de la ciutat”.

Com a president dels propietaris de Torre Negra que som veïns de Sant Cugat he de manifestar al respecte que el canvi de qualificació en el cas de Torre Negra ha estat el que en termes col·loquials es diu una ‘alcaldada’, donat que es va fer sense cap raonament legal i ajustat a dret, i sí, en canvi, després que estigués en marxa un Programa d’Actuació Urbanística que reunia tots els requisits que marca la llei. 

Com es sabut aquest cas s’ha fallat a favor nostre en totes les instancies judicials i fins i tot el Suprem. Fer una cosa semblant sense cap recolzament legal no te cap mèrit. Al contrari, pot suposar un greu perjudici per a Sant Cugat el dia de demà.
 
Ens sobta, però, que el senyor Recoder digui també que en alguns casos s’han ofert terrenys en altres punts de la ciutat, com una mena de compensació, amagant que aquesta oferta no va donar lloc a un diàleg amb els propietaris per la seva baixa entitat, i ser una continuació de la valoració dels terrenys que figura en l’estudi econòmic financer de la Modificació del Pla General en l’àmbit de la Torre Negra que està impugnat davant els Tribunals.  

Si el dia de demà la Justícia acaba per acceptar, com sembla arran de les seves sentències, la nostra postura, que ningú no ens doni la culpa del que pugui passar.

Creiem que no ens poden bandejar d’aquesta manera, no ens poden tractar com a ciutadans de Segona, i després que hi hagi qui tregui pit i s’ho atribueixi com una gran conquesta.

Pere Feliu

President de l’Associació de Veïns

de Sant Cugat propietaris de Torre Negra